HTML

Hegyi Iván Fan Club

Magyar labdarúgás. Elsősorban a magyar újságokban, illetve labdarúgásban dolgozók részéről elhangzott valóságtól elrugaszkodott megnyilvánulások leleplezése.

Friss topikok

Címkék

2011.08.11. 08:12 k3mano

Szeretem ezt a csapatot!

Mea culpa, mea culpa, mea MAXIMA culpa! Ó én kishitű,szerencsétlen fintorgó barbár ember. Tegnap kételkedtem ennek a szerethető csapatnak a képességeiben. Mily ostoba is voltam. Emberek! Lemostuk a pályáról az izlandi fergeteget! Aki nem látta volna, 4:0 arányban aláztuk meg a szigetország egykor szebb napokat látott csapatát. Korcsmár hiba nélkül játszott, mint ahogy Varga József is. Juhász Roland a második félidőben régi önmagát idézve, tanári módon hiúsította meg a gyermeteg vendég próbálkozásokat, Rudolf Gergely pedig valósággal fickándozott a pályán. Koman Vladi és Dzsuzsák Balu felidézte a régi szép emlékeket és a Moldávok illetve a finnek ellen rúgott góljaikat ismét bemutatták. Fantasztikus este volt! Érthetetlen, hogy az 1000-2000 forintos jegyárak ellenére miért csak 10 000 néző volt kíváncsi erre a nagyon szerethető válogatottra! A kommentátor csupán 6-7000 nézőt emlegetett, de ez nevetséges, nem is érdemes foglalkozni vele. Fogadjuk el a mindig tényszerű, tárgyilagos adatokat közlő Nemzeti Sport adatát. A szpíker arra is vetemedett, hogy azt mondja, hogy a hetedik perc, Rudolf NAGY helyzete után fél óráig semmi nem történt. Nem tudom mit nézett ez az ember. A huszonhatodik percben Dzsudzsi kapura lőtt. Jó, hogy tíz méterrel felé és mellé szállt a labda, de akkor is biztató kísérlet volt.

A gólok rövid története:
32. perc 1:0 - A félpályánál Koman Vladi remek passzt kapott Helgusontól, ezután klasszis módon, mintha a városligetben sétálna, elvitte a labdát a tizenhatos előteréig, majd a Moldáv meccsen látottakhoz kísértetiesen hasonló módon kilőtte a bal alsó sarkot. (A kapus szemszögéből a jobb alsót.)


45. perc 2:0 - Szemet gyönyörködtető akciónak lehetett tanúja a szép számú közönség. Vladi labdát szerzett a középpályán, villámgyorsan Hajnal Tomihoz játszott, aki világklasszis technikával pördített a két védő között kilépő Rudolf Gergő elé. Gergő ellenállhatatlanul faképnél hagyta a két védőt, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd az üres kapuba gurított.


59. perc 3:0 - Hajnal Tomi játszotta a labdát a bal oldalon felfutó Dzsudzsák Balázs elé, aki pontosan onnan és úgy lőtte ki a hosszú alsó sarkot, ahogy azt Finnország ellen tette.


89. perc 4:0 - Egy szöglet után a rövid oldalra befutó Priskin Tomi csúsztatta a bal kapufára a labdát, a kipattanót Elek Áki a tizenegyes pont tájáról ballal, védhetetlenül vágta a vendég kapuba!


 

 Szép volt fiúk!

 Természetesen a Mester is értékelte a mérkőzést. Nem értem miért írta amit írt! Képes volt ilyen címet adni a tudósításnak:
Vígjáték a próbán: 4-0 Izland ellen
Kattintsatok a címre és elolvashatjátok. Már eleve ott téved, hogy 6000 nézőről ír. Komolytalan. A Nemzeti Sport megírta, hogy 10 000! Már pedig. ha Nemzeti Sport azt írta, akkor az meg van írva! Honnan szedi az információit ez az ember. Azt is írta, hogy a labdarúgás mellett maximálisan elkötelezett magyar szurkolótábor, a mérkőzéshez közvetlenül nem kapcsolódó rigmusokat kántált. Például: „Ki nem ugrál, büdös román” és „Utálunk, sz... Szlovákia”
  Nem értem mi ebben a kivetni való, elvégre szólás szabadság van. Honfitársaink csupán a baráti szomszéd országokkal kapcsolatos érzéseiket akarták közölni a televízió nagy nyilvánossága előtt. Jó a stíluson még lehetne dolgozni egy kicsit, de méltányolni kellene a kreativitást, hogy el tudtak vonatkoztatni az épen zajló eseménytől.

A befejező mondatban pedig némi iróniát vélek felfedezni, mintha nem tartaná igazán sokra ennek a szerethető válogatottnak a tavaly ősztől tartó diadal menetét: "A győzelem rendszerint nehezen jön, de Izlanddal szemben ugyanolyan könnyen ment, mint San Marino ellen..."

Kedves Iván, íme emlékeztetőül a csapat diadalmas időszakának eredményei:
2010.09.07. Magyarország - Moldova (80) 2:1
2010.10.08. Magyarország - San Marino (203) 8:0
2010.10.12. Finnország (86) - Magyarország 1:2
2010.11.17. Magyarország - Litvánia (46) 2:0
2011.02.09. Azerbajdzsán (99)- Magyarország 0:2
2011.03.25. Magyarország - Hollandia (2) 0:4
2011.03.29. Hollandia (2) - Magyarország 5:3
2011.06.03. Luxemburg (127) - Magyarország 0:1
2011.06.07. San Marino (202) - Magyarország 0:3
2011.08.10. Magyarország - Izland (121) 4:0

Vegyük észre: tíz mérkőzés, nyolc győzelem és csak két vereség! Persze rosszindulattal mondhatnánk azt, hogy a győztes meccseken az ellenfelek átlagos világranglista helyezése 120, de ez a szerethető (és szeretett!) csapat erről nem tehet! Így hozta a sors. Az ellen játszunk aki az ellenfél. Nyilván ha Luxemburggal játszunk felkészülési meccset, akkor nem nyerhetünk Brazília ellen. Szerintem ez nyilvánvaló. Vegyük észre, hogy a svédek csak egy gólt rúgtak a hollandoknak mi pedig hármat! Ergo, háromszor olyan jók vagyunk mint a svédek. Sajnálom szegény skandinávokat. Szeptemberben, Budapesten lesz nagy meglepetés!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyifc.blog.hu/api/trackback/id/tr933145219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása