HTML

Hegyi Iván Fan Club

Magyar labdarúgás. Elsősorban a magyar újságokban, illetve labdarúgásban dolgozók részéről elhangzott valóságtól elrugaszkodott megnyilvánulások leleplezése.

Friss topikok

Címkék

2011.08.31. 13:30 k3mano

Nyílt levél Zlatanhoz.

 

Kedves Zlatan!
 
Azért ez a közvetlen megszólítás, mert régi ismerősök vagyunk. Az utóbbi időben minden magyar – svéd meccs utolsó percében beköszönsz hozzánk. Nagyon kérlek, most pénteken ne tedd! Különben is most gyógyultál meg egy sérülésből, és még érzed a helyét. Mi őszinte rajongóid nagyon aggódunk érted. Nem kell hősködni. Semmi értelme kockáztatni egy súlyosabb sérülést. Jobb lenne, ha pénteken pihennél.
 
Egyébként sem vagy echte svéd, nem kell felesleges áldozatokat hoznod a hazádért. Nem is illesz igazán ebbe a csapatba. Az északi népek nyugodtak, megfontoltak. Nem lődöznek az alapvonalról gólokat a rövid felsőbe. Szépen nyomják az unalmas erőfocit, semmi flikk-flakk, váratlan megoldás. Szállj magadba és gondolkozz el ezen. Egyszerűen nem illesz bele a svéd taktikába. Emlékezz csak, a finnek ellen csak csere voltál! Lehet, hogy Pesten már be sem cserélnek!  Gondold el, mekkora blama lenne ez a számodra. Egész Európa rajtad röhögne. Persze a mi karakán és szerethető Sanyi bácsink már rég megmondta volna, hogy nem tud téged játszatni, mert nem férsz be a taktikába. Hozna helyetted a Vidiből egy csúcsformában lévő játékost, és kész. Szerencséd, hogy a szüleid nem Magyarországra emigráltak annak idején. Hiába rinyálnál, hogy a Juventusban, a Barcában vagy az Interben játszol. Sanyi bácsinál a csapatépítés az első! Amint pályára lépsz Budapesten, a svéd taktika összeomlik és ugrik az EB!
 
Igaz te már Svédországban születtél, így talán egy kicsit svédnek érezheted magad. Ebben az esetben szeretném felhívni figyelmedet a hagyományos svéd-magyar barátságra. Anno a kalandozások korában, megkíméltük hazádat, és azóta sem igáztunk le titeket. Sőt, a ’74-es vb előtt előzékenyen 3:3-at játszottunk veletek az utolsó vb selejtezőn Budapesten, ezzel átengedve a vb részvétel jogát a sógoroknak. Persze nyerhettünk volna, de inkább kapufát lőttünk. Ezek vagyunk mi, udvariasak és kedvesek és szerethetőek. Olyannyira, hogy tizenöt éve nyertünk utoljára ellenetek. Finn-ugor testvéreinket már porig aláztátok (5:0), legyen elég ennyi. Úgy is meg lesz a második helyetek, ha nem nyertek, emiatt felesleges aggódnod.
 
Amennyiben mégis úgy döntesz, hogy játszol, akkor tud meg, hogy nem félünk tőled. Íme néhány nyilatkozat:
Koman: „Remélem, Ibrának sem lesz akkora szerencséje, hogy a végén bekotorjon nekünk egy gólt, hanem mi fogunk betalálni az ő kapujukba.”
Király: „Szó sincs semmiféle lelki teherről! Legutóbb Svédországban például gólt sem rúgott Zlatan Ibrahimovic”
Ha mégis játszanál pénteken, remélem még a rendes játékidőben lecserélnek. Nem mintha tartanánk tőled. Nem olyan fából faragtak minket. Majd pénteken meglátod! Röviden és velősen: Magyarországon nincs Ibra frász! Nem félünk tőled!
Azért jobb lenne ha nem játszanál. Léci, léci, léci…
 
Őszinte híved: Én
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyifc.blog.hu/api/trackback/id/tr293193011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása