HTML

Hegyi Iván Fan Club

Magyar labdarúgás. Elsősorban a magyar újságokban, illetve labdarúgásban dolgozók részéről elhangzott valóságtól elrugaszkodott megnyilvánulások leleplezése.

Friss topikok

Címkék

2011.08.17. 11:24 k3mano

Miért beteg a magyar futball? Világmegváltás két percben.

 A Mester egyik új szösszenetében Pesti vicc, azon morfondírozik, mivé lettek a régen meghatározó, nagy, budapesti klubok. Ha ránézünk a táblázatra, valóban nem fordult még elő, hogy az ötödik forduló után a tizenhat csapatos bajnokság kieső zónája így fest: 13. FTC, 14. UTE, 15. Vasas…

Vajon miért van ez így? Én aligha tudom megfejteni, ám felhívnám a figyelmet, hogy tőlünk nyugatra és keletre is vannak csapatok, amik az idők kezdete óta nagy ászok. For example:   MU, Liverpool, Arsenal, Real Madrid, Barca, Bayern München, Dortmund, Inter, Juve, Milan, Ajax Feyenoord, Dinamo Kijev, Dinamo Bukarest, Szpartak Moszkva stb., stb., stb. A sort még hosszan  lehetne folytatni. Ezek a csapatok az európai kupaküzdelmek óta ott vannak hazájuk és Európa élvonalában.  Még a skótoknál is a Celtic – Rangers ugyanolyan rangadó mint negyven évvel ezelőtt.  A Fradi – Újpest meccs nálunk jelenleg kiesési rangadó, a Fradi – MTK  „derbire” pedig már nem is találok megfelelő szót. Az örökrangadó kifejezés már rég nem aktuális. Apósom szőlőjében a kilencvenes évek elején, ünnepélyes keretek és ivócimborák jelenlétében került sor a frissen elkészült sárkaparó felavatására. Az egyik lelkes vendég elragadtatásában az „NBI-es sárkaparó” kifejezést használta. Ez akkor szuperlatívusznak számított. Ma valószínűleg egy használhatatlan vasdarabot nevezne így.

 Sújtson engem a dolgozó nép és az ingyenélők megvetése, de azt mondom, felejtsük el dicsőséges futballmúltunkat, és azt, hogy magyarok vagyunk. Lépjünk túl Puskás Öcsin és Mészöly Kálmánon, Törőcsiken, Détárin és Mezeyn. Fordítsuk az elmúlt huszonöt év miatt, könnyáztatta tekintetüket a világ élvonala felé, és tanuljunk tőlük, és adjunk lehetőséget azoknak a szakembereknek, akik hajlandóak tanulni.

Felejtsük el, hogy rövidpasszos magyar játék. A rövidpasszos játék egy taktikai lehetőség a futballban, mindegy kihasználta legtöbbet, legelőször, legsikeresebben. Legsikeresebben jelenleg a Barcelona és a spanyol válogatott alkalmazza. Tanuljunk tőlük.  Ebből a szempontból üdvözlendő a spanyol és a magyar szövetség között létrejött együttműködés. Jó lenne, ha nem csak marketing és üzleti értéke lenne ennek a kapcsolatnak. Legyünk alázatosak, ne szégyelljünk tanulni a nálunk jobbaktól. Nem csak a spanyoloktól. Nézzük meg hogyan kapaszkodott vissza a világ élvonalába a német foci. Lothar idejében még nyertünk ellenük. (Hozsana néked Torghelle Sanyi.) Miért van folyamatosan a világ élvonalában Hollandia. Hogyan csinálják a csehek? Szedjük már össze magunkat, plíz!

 A gond az, hogy nem csak a profi focink van telítve elavult tudású, fejlődésképtelen edzőkkel, hanem az utánpótlás nevelés is. Az utánpótlás csapatok körüli viszonyokat csak erős gyomorral lehet elviselni, mint sok mindent ebben az országban. Összegezve, amilyen az ország, olyan a focija. Ez aztán egy nagy megállapítás.

Na most jól elkenődtem, a francba…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyifc.blog.hu/api/trackback/id/tr373159961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása