HTML

Hegyi Iván Fan Club

Magyar labdarúgás. Elsősorban a magyar újságokban, illetve labdarúgásban dolgozók részéről elhangzott valóságtól elrugaszkodott megnyilvánulások leleplezése.

Friss topikok

Címkék

2011.08.29. 11:12 k3mano

1986 utoljára

Bocs, de ezt muszáj kiírnom magamból. Kapcsolgattam a TV csatornák között. Hogy, hogy nem a Sport Tv-n is átlapoztam, ahol épen Dr. Mezey György nyilatkozott a '86-os VB katasztrófáról. Idézem (nagyjából): "Az egy szerencsétlen mérkőzés volt, semmi több. A játékosok sem lettek rosszabbak és én is nyertem azóta három bajnokságot. Kuvaitban és itthon is." Ezután kapcsoltam tovább.

 Huszonöt év alatt a mesteredző nyert  három bajnokságot 1990-91: BP Honvéd, 2010-2011 Videoton és valamikor Kivaitban. Bravó!

 Egyébként nem volna semmi bajom Mezeyvel, csak ismerné el, hogy hibázott amikor a VB-re készítette fel a csapatot. Vagy ha nem is ismeri el, legalább ne nyilatkozzon róla oltári nagy hülyeségeket. Balszerencsével nem kap egy csapat hat gólt. Nem Ausztriában kellett volna edzőtáborozni, nem tésztát kellett volna zabáltatni a játékosokkal, nem kellett volna Mexikóban délben, negyven fokban edzeni. Nem kellett volna elzárni a külvilágtól a játékosokat, nem kellett volna Nyilasit itthon hagyni, stb., stb...

Elismerést érdemel, ahogy 1983 után összerakta a válogatottat. Megtalálta a megfelelő játékosokat, megalkotta a megfelelő taktikát. Végig gyalulták a VB-selejtező csoportot. Ez tényleg elismerést érdemel. Az arc viszont megnőtt. Ezután hatalmasat hibázott a mester. Gyanítom valami óriási nagy dobásra készült a VB-n, de nem jött össze.

Az a gond, hogy nem tanult a hibáiból, máig nem dolgozta fel azt a kudarcot. Kivonult magyar fociból, néha-néha felbukkant egy-egy csapatnál, de egy évnél tovább sehol sem volt.

A szakértő és politika mentes  MLSZ-től kapott egy év edzője díjat abban az szezonban, amikor minden fronton második volt a Videotonnal a DVSC mögött. Többek között az ilyen döntésekkel teszi nevetségessé magát az MLSZ.

Szeptember hetedikén lesz hetven éves. Isten éltesse, köszönjük az 1985-ös esztendőt. A többit felejtsük el. Kár érte.

BREAKING NEWS:
Most olvasom, egyre kevésbé szerethető Sanyi bácsink Sándor Györgyöt hívta be a válogatottba Dzsudzsák Balázs helyett. Anyám borogass! Mi jöhet még?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyifc.blog.hu/api/trackback/id/tr113187470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása