HTML

Hegyi Iván Fan Club

Magyar labdarúgás. Elsősorban a magyar újságokban, illetve labdarúgásban dolgozók részéről elhangzott valóságtól elrugaszkodott megnyilvánulások leleplezése.

Friss topikok

Címkék

2011.08.22. 15:37 k3mano

Hamarosan kialszik az északi fény!

 

Kezd minden a megszokott kerékvágásba menni, beindulnak a bajnokságok, mi már a hatodik fordulónál járunk. A spanyolok persze messze le vannak maradva mögöttünk. Náluk még csak két szuperkupa döntőnek titulált utcai harc mérkőzést rendeztek. A Sport tv találóan boksz meccseket ad a spanyol bajnokik helyén. A Real Madrid játékát figyelve, tulajdonkép ugyanaz az élmény.
Ne merüljünk el a bajnoki mérkőzések tengerében, hanem vigyázó szemünket vessük a remélhetően biztató jövőbe. Szeptember másodikán hazánkba látogat Svédország labdarúgó válogatottja. Terveik szerint három ponttal távoznak és akkor már tuti, hogy meg van nekik a csoport második helye. Nekünk csak a győzelem adhat reményt, van is rá esélyünk. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk, egyre kevesebb a hibánk. Ami szintén a mi malmunkra hajtja a vizet: a labda gömbölyű, valamint a lónak is négy lába van, mégis megbotlik. Illetve ne feledjük, hogy a last minute akciók nagy szakértője Zlatan sérült. Ez az utóbbi információ valószínűleg nem fogja befolyásolni budapesti játékát, hiszen egyszer már eljátszották ezt a svédek és akkor is felépült hirtelen és be is rúgta amit beszokott ellenünk. Ezt a logikát követve bizton számíthatunk egy kapott gólra a kilencvenkettedik perc környékén. Tudjuk azonban, hogy minden (rossz) sorozat megszakad egyszer. Nehéz dolog ez az esélylatolgatás.
 
Próbáljunk objektívek lenni. Milyen formában lehet a két csapat? Nézzük az utolsó tíz mérkőzést:
Magyarország  10  8 0 2      27:11
Svédország      10 6 3 1      19:9
 
A svédek is játszottak olyan csapatokkal, mint Ciprus vagy Botswana és egyik csapat ellen sem rendeztek gólfesztivált (2:0 ill. 2:1). Az utolsó tíz meccs alapján:
Magyarország 1:0 Svédország
 
Lássuk a világranglistát:
19. Svédország
.
.
47. Magyarország:
 
Magyarország 1:1 Svédország
 
Játékosok értéke (forrás: transfermarkt.de):
Svédország: 94,45 M€
Magyarország: 33,35 M€
 
A svédeknél Ibra egyedül kiteszi a teljes csapat értékének egyharmadát: 35 M€.
Ugyanez igaz nálunk Dzsudzsák Balázsra, az ő értéke 14 M€
Akárhogy is nézem ez a menet a svédeké:
 
Magyarország 1:2 Svédország
 
Van itt azonban még két fontos tényező. Ki játszik hazai pályán? Természetesen mi!
 
Magyarország 2:2 Svédország
 
Végül az aduász: melyik a szerethetőbb csapat. Egyértelműen a magyar!
 
Magyarország 3:2 Svédország
 
Ebből a kis elfogulatlan, objektív elemzésből még a laikusok számára is egyértelműen kiderül, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei.
 
Ez a meccs tehát megvan. Ezután már csak Moldovában kell nyernünk, valamint itthon a finnek ellen. Azt gondolom egy hasonló elfogulatlan esélylatolgatás mindkét esetben minket hozna ki esélyesnek.
Ja, még arra is szükség volna, hogy közben a svédek kikapjanak Finnországban, valamint az utolsó meccsükön otthon, az akkor már páholyban ülő hollandoktól. Ezeken a számításokon még dolgozok egy kicsit.
 
A remény hal meg utoljára. Hajrá magyarok!
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyifc.blog.hu/api/trackback/id/tr33171279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása