HTML

Hegyi Iván Fan Club

Magyar labdarúgás. Elsősorban a magyar újságokban, illetve labdarúgásban dolgozók részéről elhangzott valóságtól elrugaszkodott megnyilvánulások leleplezése.

Friss topikok

Címkék

2011.08.10. 15:14 k3mano

Most aztán jól felkészülünk a svédek ellen!

Címkék: magyar foci

Köszöntök mindenkit, aki idetévedt. A blog szellemi példaképe Hegyi Iván sportújságíró, akit hazai futball berkekben valószínűleg Rettegett Ivánként emlegetnek. Azért választottam őt blogom névadójának, mert azon ritka újságírók közé tartozik, akik nem kezdik az új aranykort emlegetni, ha sikerül nyerni mondjuk San Marino ellen. Esetleg nem által kritikát megfogalmazni a „szerethető” magyar válogatottal szemben egy ilyen „diadal” után.

 Ez egyébként az egyik jelző, amitől rosszul leszek. Egy válogatott legpozitívabb tulajdonsága ne az legyen, hogy szerethető. Elvégre nem kis mókusról, nyuszikáról vagy a 21 éves szomszédlányról beszélünk. Legyen harcos, állhatatos könyörgöm, csak szerethető ne legyen. Majd szeretem, ha kijut egy VB-re vagy EB-re. Természetesen ettől függetlenül lehet szeretni a válogatottat, de ezt nem kell örökké emlegetni, bízzák ránk, szurkolókra. Észre fogjuk venni, ha szerethető a válogatott. Ennyit erről, lássuk inkább a mai meccset.

 

 A világranglista 121. helyén tanyázó Izland lesz ma az ellenfél. Legutóbb 2:0-ra kikaptak Dániától otthon, előtte pedig cipruson játszottak 0:0-s döntetlent. Legsikeresebb labdarúgójuk Eidur Gudjohnsen aki 2001-2006 között a Chelsea csapatában játszott. Már túl van pályafutása zenitjén, 33 éves. Az egész válogatott idegen légiós, főleg Norvégiában játszanak, de vannak Angliából, Németországból, Dániából is. Nem a top klubok játékosai. Kiderül mire lesznek képesek, valószínűleg nem túl sokra, tehát ideális felkészülési partnerek a világranglista 19. helyén álló svédek ellen. Talán önbizalom erősítőnek jók lesznek.

 

Nálunk Egervári „mester” húzott néhány érdekeset. No nem olyat, hogy életük legjobb formájában lévő játékosokat hívott volna be (Pl.: Tőzsér Dániel), hanem a 22 éves Korcsmár Zsoltot állítja a védelem közepébe, jobb szélen pedig a debreceni Varga József szerepel majd, aki klubjában is csak hébe-hóba, kényszerből szerepel ezen a poszton. Lelke rajta, meglátjuk mi sül ki belőle. Az mindenesetre nem túl biztató, hogy egyetlen csatárral, Rudolf Gergellyel kezdünk. Ha jól emlékszem az előző szövetségi kapitányt állandóan kritizálták, hogy nem szerepeltet elég csatárt a hazai meccseken, mondjuk Portugália ellen. Most akkor mi van? Izland ellen elég az egy? Az biztos, hogy a győzelem az elvárás a csapattal szemben, ha akarunk még valamit ebben a selejtező csoportban és később a VB selejtezőkön.

 

Amit én a válogatottunk gyengeségének látok, hogy Dzsudzsák kivételével csupa szürke, váratlan húzásra képtelen labdarúgó alkotja. Nincsenek olyan egyéniségek a csapatban, akikért érdemes kimenni egy meccsre.  Legtöbben középszintű bajnokságok közepes csapataiban játszanak, ha játszanak. Ez nem sok jóval kecsegtet nemzetközi szinten. Nincs mitől felemelkednie a magyar válogatottnak, nincsenek akik felemeljék. A mérkőzés kimenetelét illetően az alábbi forgatókönyvre számítok:

 A védelmünk kihívásokkal fog küszködni. Előfordulhat, hogy kapunk 1-2 potyagólt, de remélem megússzuk. Az biztos, hogy lesznek izlandi helyzetek. Elől pedig attól függ, hogy sikerül e gólt, gólokat lőnünk, hogy Dzsudzsák Balázs és Rudolf tud e villantani valami meglepőt, illetve Gera és Hajnal milyen napot fog ki. Meglátjuk. Azért valószínűleg betalálunk egyszer-kétszer. Az is előfordulhat, hogy a védelem tökéletesen összeáll. Ennek azonban nem adok túl nagy esélyt, bár Izland ellen talán nem megvalósíthatatlan vágyálom a nulla kapott góllal lehozott kilencven perc.

Egyébként függetlenül a mai mérkőzéstől, szerintem két nagy gond van a csapattal, az egyik a rövid kispad. Ha valaki kiesik nem tudjuk hasonló tudású játékossal pótolni. A másik, hogy képtelenek vagyunk egyenletesen jó teljesítményt nyújtani. San Marino ellen itthon szép volt a 8:0. Azután Hollandiától, Juhász Rolanddal a fedélzeten kaptunk kilenc gólt két meccsen. Ezt követte egy nyögvenyelős 3:0-ás győzelem San Marino ellen idegenben. Ha ma magabiztosan nyernénk is, akkor se lennék biztos benne, hogy Svédország ellen jól fogunk játszani. Ugyanakkor ha kikapunk az sem jelent automatikus svéd győzelmet szeptemberben. Mindenesetre a védelem egem erősen aggaszt, gondolom Sanyi bácsit is.

Két-három gólos győzelem volna a megnyugtató, remélem így lesz.

 Breaking news: A Mester (Hegyi Iván) remek írással jelentkezett a nol.hu oldalon: Ezer egy este

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyifc.blog.hu/api/trackback/id/tr863143680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása